GIDA İŞLEME

GIDA İŞLEMEDEKİ KİMYASALLAR İÇİN ETKİLİ BİR SANİTASYON ÇÖZÜMÜ MÜ?

Ekonomik dalgalanma dönemlerinde, gıda sektörü, marka güvenliğini sağlamak için birçok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Markalar ve yeni ürünler, gıda şirketlerinin sürekli olarak yenilikçi olması ve ekonomik olarak uygun fiyatlarla yüksek düzeyde kalite sunabilmesi gerekiyor.

Tüketici satın alma davranışını yönlendiren fiyat, estetik çekicilik ve sağlıklılık gibi birçok faktör olsa da, müşterilerin bir markaya sadık kalmasının birincil nedeni kalite olmaya devam etmektedir. Buradaki paradoks, çoğu durumda, tüketicinin başka bir marka araması için yalnızca bir düşük kalite olayının yeterli olmasıdır.

NEDEN DÜŞÜK KALİTE?

Düşük kaliteye katkıda bulunan en önemli faktör, bozulma ve işleme ortamında mikroorganizmaların kaçınılmaz varlığıdır. Çoğu işleme tesisi kontaminasyonla mücadele için stratejiler benimsemiş olsa da, çoğunlukla kimyasal müdahalelerin sınırlamaları yoktur.

Genel bir kural olarak, kimyasalların, tehlikeli yapıları ve gıda üzerinde tadı etkileyebilecek kalıntı potansiyeli nedeniyle gıda ve içerik maddeleri ile doğrudan temas etmesine izin verilmez. Kimyasallar sadece gıda ortamlarında tehlikeli olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı durumlarda mikrobiyal kirleticilerin kontrolünde giderek daha etkisiz oldukları görülmüştür.

Devam eden çalışmalar, çeşitli bakterilerin farklı dezenfektanlara farklı tepki verdiğini göstermiştir. Mikroorganizmalar, tıbbi uygulamalardaki birçok antibiyotik gibi, sıklıkla kullanılan gıda sınıfı dezenfektanlara karşı direnç oluşturmaya devam ediyor. Şu anda çok çeşitli kimyasal rejimler norm olsa da, gıda endüstrisi alternatif teknolojilere maruz kaldığı için bu değişime mahkumdur.

Üç günlük depolamadan sonra anolit (püskürtülmüş) ile muamele edilmiş şeftali meyveleri

Üç günlük depolamadan sonra işlenmemiş şeftali meyveleri

ÇÖZÜM NEDİR?

Anolit olarak da bilinen Elektrolize Su, suda nispeten kararlı (18 aya kadar) ve yüksek mikro elektrik yükü oluşturan bir teknolojidir. Diğer tüm canlı organizmalarda olduğu gibi, mikroplar da hayatta kalmak için enerjiye ihtiyaç duyar ve anolit çözeltileri, mikropların yaşayabileceği yakın enerji ortamını istikrarsızlaştırır ve böylece onları ortadan kaldırır. Ayrıca, mikroorganizmaların bu şarja dayalı teknolojiye tolerans geliştiremedikleri gösterilmiştir.

Envirolyte Industries International Ltd., yiyecek ve içecek işlemcisine ürün kalitesi, güvenlik, tesis ve personelden herhangi bir ödün vermeden kanıtlanmış bir doğal temizlik ve deterjan çözümü sunabilmektedir. Anolit, zararlı mikroorganizmaları ortadan kaldırır ve bozulabilir gıda ürünlerinin raf ömrünün uzatılmasında etkili olduğu kanıtlanmıştır.

 Tek bir sanitasyon çözümü olarak, anolit teknolojisi zamandan tasarruf sağlar, süreci basitleştirir ve kaliteyi optimize ederek tekrar oluşumu en aza indirir - bu da sonuçta daha uygun maliyetlidir. EW tüm gıdalarda güvenlidir ancak patojenler için ölümcüldür. Gıda şirketleri artık geleneksel kimyasallar için güvenli, hızlı ve etkili bir doğal ikame ile tam hijyen yönetimini gerçekleştirebilmektedir.

Herhangi bir gıda işleme tesisinde, ticari mutfakta, misafir alanlarında, yemek hazırlama alanlarında, halka açık toplantılarda ve daha fazlasında bulunan her şeyi sterilize edin. Toksik olan kimyasal dezenfektanların aksine, anolit, operasyonunuzdaki herhangi bir yerde operasyonunuzdaki her şeyi sterilize etmek için kullanılabilir.

İşte potansiyel uygulamaların bir listesi :

  • Tüm gıda üretim ve hazırlama alanları ekipman ve yüzeyleri
  • Yemek odası ve mutfak el dezenfektanı
  • Cam, Aynalar ve paslanmaz çelik
  • Balık, tavuk ve et ürünleri
  • Konuk odaları ve masalar
  • Buz makinesi su hatları
  • Halka açık toplanma alanları
  • Meyve ve sebzeler
  • Cam eşyalar
  • Üretim
  • Mutfak Eşyaları
  • Yerler